Talveseminar 2020

 

MTÜ Eesti talendikeskuse veebiseminar

“Testida või mitte testida – selles on küsimus”

1.   detsembril 2020 kell 17.00 – 19.00 Zoomis

Väga sageli pöörduvad lapsevanemad ja koolid psühholoogide poole sooviga last andekuse suhtes testida, arvates, et ilma “diagnoosita” justkui ei tohi või ei saa lapse individuaalsust arvestavaid hariduskorralduslikke meetmeid või õppemeetodeid rakendada. Seetõttu on testimisega seotud küsimused MTÜ Eesti Talendikeskuse järjekordse avaliku seminari peateema.

      • Kas üldse testida ja kui, siis millal?
      • Mida me testidega teada saame?
      • Millised on ohud, mida andekate laste puhul testide täitmisel ja ka tulemuste tõlgendamisel silmas pidada (näiteks võimalik asünkroonne areng, õpiraskused, ASD, ATH jms).
      • Mida räägib teadus ja millised on kogemused?
      • Milliseid teste on Eestis kasutusel, kus ja kuidas testimisele pääseb?
      • Mis on testimise alternatiivid?
      • Kuidas testi tulemused lapsevanemat, õpetajat, huviringi juhti aitavad?

Sõna võtavad kogemustega koolipsühholoogid Anu Pärn ja Airene Vaike Kumari ja Kairi Kull ning andekate hariduse ekspert Viire Sepp. Oma kogemusest kõneleb lapsevanem, kelle laps hiljuti läbis testimise kadalipu.

Seminar toimub vaba arutelu ja küsimuste-vastuste formaadis, kaasa rääkima on oodatud kõik seminaril osalejad. Osalema ootame lapsevanemaid, pedagooge, tugipetsialiste, haridusametnikke jt huvilisi – nii neid, kellel testimisega seotult endal kogemusi jagada kui ka neid, kes end selle teemaga rohkem kurssi tahavad viia.

Seminari osalustasu on 10 või rohkem eurot. See summa läheb talendikeskuse projekti “Talendipäev lasteaias” toetuseks. Tee oma annetus siin.

Seminar toimub üle Eesti toimuva annetustalgu raames.

Kõigile sellel päeval tehtud annetusele lisab Swedbank oma annetuse, mille suurus sõltub kõikide annetuste summast.

Kui Sa osalesid seminaril, kuid tunned, et oleksid tahtnud midagi veel teiste osalejate või korraldajatega jagada, saad seda teha täites lühikese tagasiside küsimustiku.  Küsimustik on anonüümne ja leiad selle SIIT.

Seminari kokkuvõte ja ettekanded

 

Iga anne loeb – iga annetus aitab!

#annetamistalgud

Heade tegude päev