Talveseminar 2022

MTÜ Talendikeskus

MTÜ Eesti Talendikeskuse ja Tallinna ülikooli ühisseminar

ANDEKUS ÜLE ELUKAARE

29. novembril kell 16.30–19.00

Tallinna ülikoolis Mare maja auditooriumis M-439

 

Tegemist on MTÜ Eesti Talendikeskuse traditsioonilise talveseminariga, mis toimub seekord koostöös TLÜ haridusteaduste instituudiga. 

Annete arengu toetamine elukaarel saab alguse andekuse varajasest märkamisest lapsepõlves. Seminaril võetakse fookusesse annete arengu toetamine aga kogu elukaare vaates ja käsitletakse võimalusi, kuidas eri andelaade elukestvalt toetada nn tõsiste vaba aja tegevuste kaudu. Räägime laste ja täiskasvanute muusika- ja tantsuharrastusest, noorsootöö ja noortekeskuste rollist annete arengus, aga ka muust enesetäiendamisest ning anname sisu põnevale mõistele – koeramisele.  Rääkimas on Tallinna ülikooli praktik-uurijad Heili Einasto, Sille Kapper-Tiisler, Marit Mõistlik-Tamm ja Ilona-Evelyn Rannala. Vestlusringi seob tervikuks Halliki Põlda.

MTÜ Eesti Talendikeskuse talveseminarid on traditsiooniliselt ajastatud ülemaailmsete annetamistalgutega. Nii ka käesoleval aastal. Annetamistalgu päeval tehtud annetustele lisab omapoolse panuse Swedbank.

Head annetajad on oodatud toetama meie lasteaiaprojekti. 

Annetuse palume teha seminari päeval – siis lisab Swedbank Sinu panusele omaltpoolt juurde.  5 või 10 või 15 eurose või suurema annetuse saab teha siin: Aita märgata lapses peituvaid andeid”. 

Seminariks on kaetud ka kohvilaud, mistõttu palume osalejatel eelnevalt registreerida järgneval lingil

 

SEMINARI AJAKAVA

16.00–16.30   Kogunemine ja kohvilaud

16.30–16.40   Tervitussõnad ja sisu tutvustus, Tiina Mikk (MTÜ Eesti Talendikeskuse juhatuse liige)

16.40–17.00   “Keskkonna roll ande arengus MUBA ja koeramise näitel”, Heili Einasto (TLÜ tantsuteooria lektor ja MUBA üldainete loovjuht)

17.00–17.20   “Rahvaülikoolide võimalus täiskasvanute annete arendamiseks
täiskasvanute muusikaõpetuse näitel”, Marit Mõistlik-Tamm (TLÜ muusika lektor, Tallinna Rahvaülikooli partner)

17.20–17.40   “Tants kui annete arengu võimalus üle elukaare”, Sille Kapper-Tiisler (TLÜ rahvakultuuri dotsent ja rahvakunstiseltsi Leigarid kunstiline juht)

17.40–18.00  “Teekond usaldusliku suhte loomisest potentsiaali avamiseni – koos noorsootöötajaga”, Ilona-Evelyn Rannala (TLÜ noorsootöö korralduse dotsent, haridus- ja noortevaldkonna arengukava töögrupi ekspert)

18.00–18.30   Ringlev arutelu: “Kuidas toetada inimese arengut elukestvalt ja
elupõhiselt?”, Julia Reinman (TLÜ koolitusjuht) ja Halliki Põlda (TLÜ elukestva õppe dotsent)

18.30–19.00 Vaba arutelu ja vestlus

 

Seminari korraldustoimkonna nimel

Halliki Põlda

hallikip@tlu.ee 

Tiina Mikk

tiina.mikk@ut.ee